Overlay

Oorbellen / oorpiercing bij Inverness

Oorbellen / oorpiercing bij Inverness

Bij Icore kan je terecht voor het laten prikken / schieten van oorgaatjes tbv oorbellen en voor oorpiercings door het kraakbeen van de vrije rand van het oor. Denk bijvoorbeeld aan de Helix-piercing. Wij werken met het Inverness systeem.

Waarom kies je voor oorbellen van Inverness:

  • Dunste en scherpste stiften wat het prikken minder gevoelig maakt
  • Veiligste materialen
  • Push-through systeem wat ervoor zorgt dat er heel nauwkeurig en geruisloos geprikt kan worden
  • Speciaal ontwikkeld dat het ook voor kraakbeen piercing gebruikt kan worden. 
  • Meest steriele systeem dat er op de markt te vinden is en voldoet voor de volle 100% aan alle hygiëne eisen
  • Steriele cassettes waarbij de oorbellen ook nog eens per stuk steriel verpakt zijn

Icore heeft diverse modellen op voorraad, waaronder chirurgisch staal en vergulde oorbellen. Alle oorbellen zijn anti-allergisch en nikkelvrij. Eveneens hebben we een oorbel in huis van titanium zodat ook mensen met heftige allergieën of reacties van deze 100 procent veilig kunnen kiezen voor een Safe ear piercing! Wij prikken oorgaatjes vanaf 3 maanden oud. Dit is de wettelijke minimum leeftijdsgrens. Voor een piercing door het kraakbeen is de minimum leeftijd 16 jaar.

Het instrument

Het Inverness instrument is een “push-through” systeem en geen pistool. Hierdoor wordt het gaatje zeer nauwkeurig, snel en geruisloos geprikt. Het gepatenteerde instrument is zo gemaakt dat wanneer de ingekapselde oorbel geplaatst is, deze er nooit uit kan vallen (zelfs niet wanneer je deze ondersteboven houdt). Er zit een knopje onderaan het instrument waarmee de capsule na gebruik verwijderd kan worden zonder de capsule aan te hoeven raken.

De ontsmettingsvloeistof

Het flesje ontsmettingsmiddel dat Inverness adviseert is een doorzichtige vloeistof zonder alcohol genaamd Ear Care solution. Het actieve ingrediënt is benzalkoniumchloride waardoor de huid niet zal uitdrogen. Dit geregistreerde ontsmettingsmiddel heeft een unieke gesealde sluiting waardoor een optimale kwaliteit gegarandeerd kan worden. Wanneer het oor regelmatig wordt gereinigd (2 maal daags), garandeert Inverness een maximale protectie waarbij het wondje sneller geneest en infecties worden voorkomen. Deze vloeistof kan ook gebruikt worden voor wondjes op andere plekken van het lichaam met als voordeel dat het goed ontsmet zonder dat het prikt of vlekken geeft. De genezingstijd van een oorgaatje in het zachte deel van het oor is 6 weken.

Reiniging & Genezing

Voor het dagelijks reinigen van een oorpiercing raden wij aan dit te doen met een zoutoplossing welke wij eveneens verkopen in de salon. De genezingstijd van een oorpiercing in het kraakbeen van het oor is 12 weken.

Na de genezingsperiode mag het sieraad gewisseld worden

Bij Icore laat je al veilig oorbellen plaatsen (diverse modellen aanwezig) vanaf € 10,95