Overlay

Wenkbrauwbehandelingen

Droom jij van de perfecte wenkbrauwen? Plan dan nu je afspraak in bij Icore Gym, Health & Beauty supply. Deze behandelingen worden enkel uitgevoerd bij personen vanaf 18 jaar en ouder.

Bij ons kan je terecht voor het stylen en perfectioneren van jouw wenkbrauwen! Zo kunnen we je wenkbrauwen verven of tinten met henna (Henna Brows), epileren, threaden, waxen, stylen en shapen. Door gebruik van de beste producten en de nieuwste technieken geven we je de mooiste wenkbrauwen, helemaal afgestemd op jouw wensen.

We richten ons op je natuurlijke wenkbrauwvorm en zorgen ervoor dat je wenkbrauwen voller ogen en perfect gestyled worden. We kijken niet alleen naar de vorm van je gezicht, maar ook naar de symmetrie middels browmapping. Wist je bijvoorbeeld dat wenkbrauwen die aansluiten op jouw gezichtsvorm zorgen voor een liftend effect EN voor een open oogopslag?

Wij bieden in onze salon in Oosterhout diverse behandelingen aan mbt wenkbrauwen. Lees hieronder wat je van ons mag verwachten.

Wenbrauwstyling “Intensive” / “Hybrid Brows”/ “Henna Brows”/ “Airbrush-Brows”

Intake en analyse

Wanneer je voor het eerst bij ons komt starten we altijd met een intake. Zo wordt voor ons duidelijk welke wenkbrauw make-up je dagelijks gebruikt, wat jouw manier van ontharen is, of je eventuele allergische reacties hebt etc. Vervolgens gaan we de vorm en symmetrie van je gezicht analyseren en kijken we welke wenkbrauwvorm het best bij je past. We meten en tekenen je wenkbrauwen af zodat we de perfecte wenkbrauwvorm kunnen creëren. 

Waxen

Wij gebruiken een milde wax welke geschikt is voor de gevoelige huid. Sommige vrouwen hebben last van een extreem gevoelige huid, daarom maken we gebruik van een speciale beschermlaag onder de wax om de huid optimaal te beschermen. Helaas zijn complicaties nooit uitgesloten. Als je voor het eerst gaat harsen, of het is lang geleden, dan heb je kans op roodheid en bultjes. Geen paniek, dit trekt snel weer weg als je er vanaf blijft! Bij pulken worden de bultjes puistjes en duurt het wel langer voordat ze weggetrokken zijn. De meeste vrouwen hebben geen last van irritaties, maar 95% van de vrouwen hebben wel last van roodheid na de behandeling. Dit komt doordat de wax abrupt van de huid wordt getrokken. De roodheid is vaak na een uurtje alweer weg.

Trimmen 

We knippen je wenkbrauwen bij zodat er geen uitstekende haartjes meer boven de wenkbrauwen uitkomen. Wenkbrauwhaartjes verschillen namelijk van lengte en door deze bij te knippen ogen de wenkbrauwen strakker. 

Tweezen

Voor het beste resultaat epileren wij de haartjes die na het waxen nog zijn overgebleven. Met een pincet halen wij de kleine haartjes weg, zodat je wenkbrauwen geheel strak zijn!

Verven, hybrid, henna of Airbrush-Brows

Aan de hand van hoe donker jij je wenkbrauwen wil hebben, stellen wij een verfkleur samen. Ons advies is ten alle tijden de kleur zo dicht mogelijk tegen de haarkleur aan te leggen bij de Intensive behandeling en de Hybrid Brows. Henna Brows worden vaak donkerder weggezet om een extremere “stempel” te krijgen. Onze wenkbrauwerfverf bevat pigment, dit houdt in dat de wenkbrauwhaartjes altijd wat donkerder worden door het verven. Door het verven worden de blonde, vaak niet zichtbare, donshaartjes ook mee gekleurd. Er komen dus opeens nieuwe haartjes tevoorschijn waardoor je wenkbrauwen meteen een stuk voller worden! De behandeling waar we alle stappen doorlopen en kiezen voor het verven van de wenkbrauwen noemen wij de “Allround Intensive behandeling”.

Je kiest voor “Hybrid Brows” wanneer je besluit iets langer van het resultaat te willen genieten. Waar verf enkel wordt aangebracht op de wenkbrauwhaartjes, hechten de speciale hybrid tinten zich ook aan de huid. Deze tint houdt zich 2 tot 10 dagen op de huid. Hierdoor krijg je een strakkere en donkerdere vorm en is wenkbrauw-makeup eigenlijk overbodig.

Je kiest voor “Henna Brows” wanneer je besluit nog langer van het resultaat te willen genieten en een extremere “stempel” te willen drukken zoals we dat noemen. De Henna houdt zich namelijk 5 tot 14 dagen op de huid.

Je kiest voor “Airbrush-Brows” wanneer je de ultieme, strakke wenkbrauw wil creëeren icm een venetueel ombre effect. De liquid houdt zich 7 tot 10 dagen op de huid en maar liefst 6 a 7 weken in de wenkbrauwhaartjes.

Ook Henna Brows en Airbrus-brows zijn in meerdere kleuren aan te brengen. Elke kleur zal bij iedereen weer anders uitpakken. Bespreek van tevoren goed met ons wat jouw wensen zijn en wat het te verwachten resultaat is. Zo kunnen wij de kleursamenstelling van de pigmenten en liquids zo goed mogelijk afstemmen op je wensen. Door onze ervaring weten wij vaak precies te creëren wat jij verwacht! Henna en Airbrush-liquid heeft als eigenschap dat het zeer goed op de huid pakt. Je poetst het er dus niet even af, als het er eenmaal op zit.

Wanneer raden wij Henna Brows/Airbrush-Brows af?

 • Bij een erg vette huid. De henna verdwijnt dan helaas snel van de huid.
 • Als je zéér blonde wenkbrauwen hebt, of een heel lichte huid.
 • Als je al heel donkere en volle wenkbrauwen hebt. De haartjes hoeven immers niet meer te worden geverfd en een afdruk op de huid is dan niet nodig.
 • Wanneer je huid geïrriteerd is, of bij wondjes in en rond de wenkbrauwen.
 • Als je allergisch of gevoelig bent voor haar- en wenkbrauwverf.
 • Wanneer je ooit een allergie hebt gekregen na het aanbrengen van een henna tatoeage.
 • Als je na de behandeling van plan bent om heel veel in de zon te gaan.
 • Als je zwanger bent.

Finishing touch van de wenkbrauwbehandeling

Als laatste geven we je advies mee hoe je het beste je wenkbrauwen kan behandelen nu ze geverfd zijn/voorzien zijn van Henna. Eventueel kunnen er nog styling tips gegeven worden qua make up.

Browlamination

Ook wel “de wenkbrauwlift” genoemd… Dit is de nieuwste trend op het gebied van wenkbrauwen. Deze nieuwe behandeling is over komen waaien uit Rusland en is dan ook te boeken in onze salon in Oosterhout.

Wat is Brow Lamination?
Brow Lamination is een nieuwe behandeling waarbij jouw natuurlijke wenkbrauwhaartjes in de juiste richting geplaatst worden. De ideale behandeling dus voor dames en heren met a-symmetrische wenkbrauwen of “wilde” wenkbrauwen welke een heel natuurlijk resultaat willen bereiken. Dit wordt gedaan met behulp van speciale lotion-formules. Hierdoor lijken je wenkbrauwen meteen veel voller. Het resultaat blijft ca. 6 weken zichtbaar. Bij deze behandeling is het modelleren van de wenkbrauwen (waxen, tweezen en trimmen) inclusief. Verven kan tegen een meerprijs a € 9,95

Voor wie is Brow Lamination geschikt?
Brow Lamination is geschikt voor iedereen met gekrulde, warrige of gewoon zeer eigenwijze wenkbrauwhaartjes. De behandeling is niet geschikt als je dunne, fijne, korte of heel weinig wenkbrauwhaartjes hebt. Bij deze behandeling heb je d eoptie de wenkbrauwhaartjes mee te tinten met wenkbrauwverf tegen een meerprijs. Ook kan de browlamination gecombineerd worden met de Airbrush-Brows behandeling. 

Is Brow Lamination schadelijk?
Nee, absoluut niet. We sluiten de behandeling altijd af met een intens voedend serum met daarin o.a. keratine, arganolie, castorolie en vitamine E.

Wanneer raden wij de Brow Lamination-behandeling af:

 • Bij een zwangerschap en/of het geven van borstvoeding
 • Bij acne en/of eczeem bij de wenkbrauwen
 • Wanneer er sprake is van huidbeschadigingen bij of rondom de wenkbrauwen
 • Bij een recent geplaatste PMU/microblading
 • Bij recent gebruik van hormoonzalven bij of voor de wenkbrauwen
 • Bij recente chemische peelingen, laserbehandelingen en/of injectables

Onder de tab prijzen op deze website vindt je de verschillende behandelingen en haar tarieven terug.

Wie weet tot snel in onze salon by Icore Gym, Health & Beauty supply!