Overlay

Spraytan behandelingen

Spraytan behandelingen

Het is bij Icore mogelijk snel bruin te worden zonder zonnebank. Deze Tanning methode is volkomen veilig en heeft geen bijwerkingen. Met behulp van een Spraypistool (HVLP) wordt een tanning-lotion verneveld, die na een paar uur voor een opzienbarend resultaat zorgt. Bruin worden is hierdoor voor iedereen mogelijk. U kan bij Icore kiezen voor het sprayen van het hele lichaam of een bepaalde zone, bijvoorbeeld het gelaat, hals en decolleté of enkel de benen.

Wat is HVLP tanning?

HVLP tanning is het aanbrengen (vernevelen) van een tanning-lotion  (bruiningslotion) op de huid. Aard en graad van het kleuringsproces worden door de gekozen teint bepaald.

Een behandeling met HVLP (nieuwe generatie) apparatuur duurt slechts 15 minuten

Waarom kiezen voor spraytanning?

 • Het product heeft een aangename geur
 • Het leidt tot snel en gelijkmatig bruinen
 • Het product kleeft niet
 • Het product droogt snel
 • Het biedt een kleurige teint het hele jaar door
 • Er is geen blootstelling aan UV-stralen
 • Er wordt geen gebruik gemaakt van de zon
 • Het product voedt de huid

Voor wie is een spraytan geschikt?

 • voor wie een witte huid heeft en bruin wil worden
 • voor wie op korte tijd mooi en egaal bruin wil worden
 • voor wie zonder UV-stralen snel wil bruinen

Voor wie is een spraytan NIET geschikt?

 • mensen met een notenallergie kunnen door ons helaas niet ge-tand worden. Dit door de notensubstantie welke in de tanninglotion aanwezig is
 • mensen met psoriasis of exzeem
 • mensen met snij- en/of schaafwonden
 • mensen met een overgevoelige huid
 • mensen die zwanger zijn in het eerste trimester

Welke voorbereiding wordt aangeraden?

Scrubben

De huid dient goed over het hele lichaam gescrubd te worden met een OLIEVRIJE scrub, één dag voordat je een spray tan behandeling krijgt. Dit zorgt voor een egalere dekking en een betere opname van de tanningvloeistof. Geef extra aandacht aan ellebogen, knieën, hielen en alle andere gebieden met een dikkere of stuggere huid. Na het scrubben géén bodylotions, crèmes of andere smeersels meer gebruiken, ook niet op het gezicht. Dit kan een barrière vormen tussen de huid en de spray tan.

Make-up/Parfum

Make-up op de dag van de spray tan behandeling is af te raden. Het gebruik van foundation, poeder, bodylotion, crème, parfum en ( overmatig) deodorant op de dag van de sessie moet worden vermeden ( barrière tussen de huid en de spray tan)

Scheren

Het advies is om uiterlijk één dag voor de spray tan te scheren of te harsen. Scheer dus niet op de dag zelf, de huid is dan te gevoelig voor de spray tan. Ook de poriën hebben tijd nodig om te sluiten. Daarnaast kunnen er oneffenheden ontstaan en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Kleding

DHA heeft tijd nodig (minimaal 3 a 4 uur tot 24 uur) om in te trekken. Draag comfortabele, ruimvallende en donkere kleding op de dag van je spray tan behandeling. Zo minimaliseer je de kans op afgeven en oneffenheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een jurk of een loszittend joggingpak. Draag liever geen strakke sokken. Draag bij voorkeur donker ondergoed, iig niet je “mooiste setje”. Toch iets lichts aan of vlekken op je kleding? Geen zorgen. Alle ingrediënten kunnen uitgespoeld worden. Er bestaat wel een kans dat DHA in nylon of leer trekt.

Bescherming

Tijdens de spray tan behandeling is een haarnetje ter bescherming van je haren aan te raden. Hiermee voorkom je dat het haar vettig zal worden door de DHA spray (kan wel gewoon uitgespoeld worden). De handpalmen en nagelriemen worden ingesmeerd met een vettige lotion, zodat de spray niet pakt op de binnenkant van de handen of op de nagels. De voetzolen kunnen het beste worden beschermd met speciale “sticky-feet”, een soort papieren slipper. Dit biedt voldoende bescherming tegen de DHA spray.

Tijdens de spray tan behandeling kun je zelf beslissen wat je wil dragen. Wil je een bikini of een zwembroek aan, dan kan dat gerust. Heb je liever een full body dekking dan mag je ook naakt of topless zijn. De keuze ligt volledig bij jou. Wil je geen bandjes zien, maar vind je het toch oncomfortabel om halfnaakt te staan? Houd dan gewoon je bikini top of bh aan en doe de bandjes omlaag. .

Mag men zich aan UV-straling (zonnebank) of aan zon blootstellen?

Ja, zonder enige twijfel.  Je hoeft er niet bevreesd voor te zijn als er beschermende huidcrèmes worden gebruikt voor een zonsessie.  Langdurige en warme zonnebaden verminderen de levensduur van de bruine teint. Het verdient aanbeveling om vóór de behandeling de huid van schilfers te ontdoen door het gebruik van een peelingcrème of peelende douchegel.

Wat is de houdbaarheid?

Het resultaat blijft ongeveer 5 à 10 dagen zichtbaar, daarna zal het geleidelijk en egaal vervagen of moet de behandeling herhaald worden.  Het beste resultaat behaal je door na iedere douchebeurt je huid extra goed te hydrateren middels een moisturizer. Deze hebben wij in ons productaanbod van de salon.

Is de behandeling veilig?

De behandeling is absoluut veilig en heeft geen bijwerkingen.  De tanning-lotion is goedgekeurd door de FDA (federale keuringsdienst van voedsel, geneesmiddelen, cosmetica en medische apparaten).  De actieve component in de lotion is DHA.  Wanneer de lotion op de huid wordt aangebracht veroorzaakt dit een reactie met de pigmenten van de huid, die daardoor langzaam bruin wordt.  De mate daarvan hangt af van de hoeveelheid pigment in de huid.  Zeker voor mensen met een erg witte huid is deze methode een absolute uitkomst.  Bruin worden is nu voor iedereen mogelijk.

De nabehandeling.

Douchen, Baden & Zweten

Wacht na de Spray-Tan tenminste 3 a 4 uur met sporten of douchen. De eerste douchebeurt wordt je geadviseerd te douchen met enkel lauw warm water. De DHA zal zich nog verder ontwikkelen de eerste 24 uur. De eerste 24 uur liever niet naar de sauna, zwemmen of baden. Geef de Spray-Tan tijd om volledig in je huid te trekken. Bij het douchen zal het water vaak een bruine verkleuring hebben. Schrik niet, dit is slechts overtollige spray en de cosmetische bronzer welke je afspoelt, dit zal niet ten koste gaan van je bruine teint. Dep je huid droog na het douchen, fanatiek “droogwrijven” kan de kleur eerder doen vervagen.

Wij adviseren om minimaal 12-uur na een spray tan behandeling niet te scheren of te harsen. Dit heeft hetzelfde effect als een scrub op de huid.

Make Up

Aan te raden is om te wachten met make-up, ten minste na de eerste douchebeurt.

Parfum, Deodorant & Crème/body lotion

Aan te raden is om te wachten met body lotion, aftershave, parfum, deodorant of crème, minimaal 8 uur na de spray tan. Daarna juist regelmatig smeren om de kleur zo lang mogelijk vast te houden.

Sieraden

Na de eerste douchebeurt kan je weer sieraden dragen. Doe je dit eerder, dan kan er geen egale kleur zonder strepen of vlekken worden gegarandeerd.

Zonnen

Mocht je na een spray tan behandeling gaan zonnen, onthoud dat een Spray Tan GEEN bescherming biedt tegen Uv-straling. Smeer je dus altijd goed in.

Herhaling

Als de teint bijna vervaagd is kun je met een volgende spray tan behandeling een diepere kleur opbouwen waarbij de teint telkens langer mooi blijft. Wanneer je regelmatig een spray tan behandeling ondergaat, zal dit helpen om de kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen. Na elke nabehandeling zal het resultaat iets beter worden en langer blijven zitten, alhoewel dit verschilt per huidtype.

Al deze voorzorgsmaatregelen zijn noodzakelijk om een mooie, egale en bruine teint te kunnen garanderen. Op deze manier heb je er het langste plezier van!

Hoe ontwikkelt de bruining?

Spray Tanning heeft ongeveer 24 uur nodig om zich helemaal te ontwikkelen tot maximale kleursterkte.  Baden, douchen, zwemmen en sporten moeten tijdens deze periode vermeden worden. 3 a 4 uur na de behandeling douche je voor de eerste keer en dan douche je enkel met lauw warm water. De DHA ontwikkeld zich door in de huid en na 24u is het volledige kleurbereik daar.

De bruine teint verzorgen.

Met een regelmatige verzorging door een vochtherstellende bodylotion (moisturizer) of crème houdt de kleur het langst.

Aan wie wordt Spray Tanning afgeraden?

Het bruinen wordt niet aanbevolen voor mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste 3 maanden van een zwangerschap. Normaal gezien kan het product geen allergieën geven. Het gebruik van het product zou juist een positieve reactie veroorzaken door zonne allergieën te verminderen.

Bescherming tegen de zon?

Spray tanning geeft GEEN bescherming in de zon. Een hoge beschermingsfactor zonnebescherming en regelmatig de huid insmeren is noodzakelijk wanneer U gaat zonnen bij natuurlijk daglicht. Voor het zonnen op/onder een zonnebank adviseren wij een vocht inbrengende lotion te gebruiken voorafgaand aan de zonsessie.