Overlay

Tanden bleken

Tanden bleken

Een stralend en wit gebit is populair en de vraag om bleekbehandelingen stijgt. Steeds meer mensen kiezen er voor om hun tanden en kiezen een paar tinten witter te maken. Onze medewerkers van Icore helpen je hier graag bij.

Waarom kies je voor een bleekbehandeling?

Naarmate de tijd verstrijkt worden tanden en kiezen donkerder van kleur (dit komt o.a. door ons consumptiegedrag; Kleurstoffen in voedingsmiddelen) en dunner wordend glazuur. Bleken is een optie om de tanden enkele tinten lichter te maken. Zo krijg jij weer een stralend wit gebit. Wij werken binnen Icore enkel met goedgekeurde producten producten met als hoofdbestanddeel carbimideproxide of waterstofperoxide van maximaal 0,1% (wetsvoorschriften).

Voor wie is een bleekbehandeling NIET geschikt?

  • Mensen met facings (schildjes van composiet of porselein)
  • Mensen met kronen en /of bruggen
  • Mensen die de afgelopen 6 maanden een wortelkanaalbehandeling hebben gehad.
  • Vrouwen die zwanger zijn

Welke voorbereiding wordt aangeraden?

Wanneer je voor een bleekbehandeling bij een mondhygiëniste bent geweest voor een gebitsreiniging is dit een pre, maar absoluut geen must. Wel is het aan te raden goed gegeten en gedronken te hebben direct voor de behandeling. Dit omdat na de behandeling word aangeraden de eerste uren niet te eten en/of te drinken.

Tijdens de behandeling

Na het doorlopen van een intakeformulier word er een kleurbepaling gedaan. Zo word duidelijk in kaart gebracht wat de huidige kleur van de natuurlijke tand is voor aanvang van de behandeling. Er word begonnen met het reinigen van de tanden waarna er plaats genomen word in een heerlijke, comfortabele bench. De medewerker zal een mondspreider plaatsen en uw tandvlees klaar maken voor bescherming. Na het aanbrengen van de bleekproducten word er een “Blue LED Light” geplaatst voor uw mond (niet in!). Vervolgens mag je 20 minuten ontspannen. Na controle word het gebit schoongemaakt en reeds opnieuw voorzien van de gel. Na 20 minuten word er gespoeld en word er wederom een kleurbepaling gemaakt.

De nabehandeling

Uiteraard krijg je van ons mondeling in de salon een nazorginstructie mee. Hieronder zullen we puntsgewijs wegschrijven waar je iig rekening mee moet houden.

  • in ieder geval de eerste vier uur na de behandeling niet roken (eigen risico; aangeraden wordt 24 uur)
  • om een langdurig resultaat te behouden is het belangrijk dat u de eerste 24-48 uur ‘verkleurders’ zoals koffie, thee, cola, rode wijn, rode sauzen etc. niet nuttigt (tip: denk aan alles wat een wit T-shirt kan bevuilen)
  • vermijdt de eerste 24-48 uur witte wijn. In witte wijn zit een stofje dat voor tandverkleuring zorgt)
  • vermijdt hele hete en hele koude eet- en drinkwaren (denk bijvoorbeeld aan hete thee of ijs)
  • wacht na de behandeling zo lang mogelijk met tanden poetsen. Uw glazuur is tijdelijk zachter (maximaal 24 uur)
  • gebruik minimaal de eerste 48 uur na de behandeling geen tandpasta en/of mondwater met een kleurtje

Tip
Eetwaren zoals bloemkool, asperges, geitenkaas, venkel, wit brood, witlof, pasta, witte rijst, kwark, yoghurt, melk en appel bevatten eveneens GEEN kleurstoffen.

Je kan ervoor kiezen een Pearl White-tandpasta aan te schaffen bij de behandeling in de salon. Deze tandpasta is er voor bedoeld je kleurresultaat zo lang mogelijk te behouden. Deze tandpasta word niet verkocht in parfumerieën en/of drogisterijen en is enkel bij ons te verkrijgen.

Is de behandeling veilig?

Absoluut “JA”! Binnen Icore werken wij enkel en alleen met CE- en EU-goedgekeurde producten. Tevens zijn de uitvoerend medewerkers geschoold in het verrichten van deze werkzaamheden. Een bleekbehandeling bij Icore mag maximaal 1x per 12 maanden uitgevoerd worden. Wij werken namelijk NIET op basis van zout (Een bleekbehandeling op basis van zout mag om de 3 maanden herhaald worden en behaalt tot 8 tinten lichter). Onze bleekgels zijn in staat om tot 14 tinten lichter te bleken , mits uw tandbeen dit reguleert. De kleur en dikte van het tandbeen zijn bepalend voor de kleur van de tand. Het behalen van kleurresultaat is erfelijk bepaald door deze. Normaliter durven wij te stellen dat we 8 tot 14 tinten lichter kunnen bleken na de eerste kleurbepaling bij de intake.